Usein kysytyt kysymykset

Kenelle Colo polkupyörät ovat tarkoitettu?

Colo polkupyörät ovat tarkoitettu ihan kaikille! Colo pyörät sopivat yhtä hyvin niin naisille, kuin miehillekin. Riittää että osaat ajaa polkupyörällä ja löydät mittojesi puolesta itsellesi sopivan kokoisen pyörän valikoimastamme.

Montako vaihdetta Colo polkupyörissä on?

Ensimmäisessä mallissamme on ainoastaan yksi vaihde. Pyöriemme välityssuhde on kuitenkin mietitty niin, ettei sen tulisi pääsääntöisesti olla kenellekään liian kevyt tai raskas. Voit ajaa Colo pyörällä tavallisen polkupyörän tapaan, vapaarattaalla rullaavana yksivaihteisena sinkulana tai vaihtoehtoisesti fiksinä. Uutena lisäyksenä Colo perheeseen saapuneessa Colo 2S mallissa on kaksi vaihdetta, mutta ilman fiksi mahdollisuutta. 2S-mallista lisätietoa alempana.

Mikä on fiksi ja miten se eroaa ”tavallisesta” yksivaihteisesta?

Fiksisiksi sanotaan pyöriä, joissa takaratas on kiinteästi kiinni takanavassa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että polkimet pyörivät aina silloin kun takarengaskin pyörii – pyöri se sitten eteen tai taaksepäin. Tämä tekee mm. jarruttamisesta huomattavasti vaikeampaa kuin vapaarattaalla varustetussa sinkulassa. Jarruttaminen fikseillä tapahtuu siis vastustamalla kampien pyörimistä tai pysäyttämällä se kokonaan skidaamalla, eli lukkojarrutuksella. Fiksillä ajaminen vaati huomattavasti totuttelua ja jos siitä ei ennestään ole kokemusta, niin suosittelemme vähintäänkin etujarrun kiinnittämistä, vaaratilanteiden minimoimiseksi. Fiksi ei kuitenkaan ole jokaisen valinta ja siksi yksivaihteisissa pyörissämme onkin flip-flop napa, joka antaa mahdollisuuden valita, miten sinä haluat Colo pyörääsi ajaa.

Mikä on flip-flop napa?

Kaikissa yksivaihteisissa Colo pyörissä on takana flip-flop napa, joka antaa mahdollisuuden valita, ajatko pyörääsi fixinä vai rullailetko vapaarattaalla. Toisella puolella napaa on fiksiratas ja toisella vapaaratas. Kääntämällä rengasta voit valita jatkuuko matka fiksillä vai vapaasti rullaavana sinkulana.

Toimitetaanko Colo pyörä täysin kasattuna?

Colo pyörät toimitetaan 90 prosenttisesti kasattuna. Sinun tarvitsee ainoastaan kiinnittää ohjaustanko, eturengas, satula ja polkimet. Tarvittavat työkalut tulevat pyörän mukana. Jos epäilet taitojasi kyseisten osien kiinnittämisessä, suosittelemme sinua kääntymään lähimmän polkupyörähuollon puoleen, joilta homma hoituu pientä korvausta vastaan noin viidessä minuutissa.

Miten ja koska pyöräni toimitetaan minulle?

Lähetämme kustomoidut Colo polkupyörät aina 2-6 arkipäivän sisällä tilauksesta. Kotimaassa kuljetuksesta vastaa Postin pakettipalvelut ja paketit toimitetaan veloituksetta asiakasta lähimpään Postin noutopisteeseen, tai vaihtoehtoisesti suoraan kotiovellesi. Kuljetuksen etenemistä voit seurata lähettämämme seurantakoodin avulla. Kansainväliset toimitukset hoidamme joko postin pakettipalveluita, Postnord- tai FedEx-kuriiripalveluita hyödyntäen.

Paljonko maksan toimitusmaksuja?

Kotimaassa toimitamme pyörät veloituksetta postin noutopisteeseen ja lisämaksusta kotiovelle asti. Ulkomaille erillisen hinnoittelun mukaisesti.

  • Suomi – Nouto postista 0€
  • Suomi – Kotiinkuljetettuna 10€
  • Ruotsi – 15€
  • Euro 1* –  30€
  • Euro 2 ** – 50€
  • Muu maailma – Pyydä hinta

* Andorra, Belgia, Grönlanti, Espanja, Färsaaret, Hollanti, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liettua, Luxemburg, Monaco, Puola, Portugali, Ranska, Saksa, Tanska, Vatikaani, Viro

** Kypros, Tšekki, Unkari, Malta, Romania, Slovakia, Slovenia

Toimitusmaksut tarvikkeille ja varaosille kauppa-osion avautuessa myöhemmin.

Mitä maksutapoja voin käyttää?

Voit maksaa verkkokaupassamme kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksuilla, sekä Visa, Visa Debit, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Diners Club ja JCB maksukorteilla. Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös Jousto ja Collector laskua tai osamaksua.

Onko Colo polkupyörillä takuuta?

Kaikilla runkoseteillämme (runko+haarukka) on 4 vuoden takuu valmistevikoja vastaan. Muille, ei kuluville osille, annamme 1 vuoden takuun. Takuun piiriin eivät pääsääntöisesti kuulu kuluvat osat kuten renkaat, sisäkumit, gripit, jarrupalat, satulanahat tai normaalista kulumisesta aiheutuneet jäljet osissa tai maalipinnoissa. Lue tarkemmin takuuehdoistamme >

Onko pyörillänne palautusoikeutta?

Kaikilla pyörillä ja kaupan tuotteilla on kuluttajasuojalain mukainen 14 vrk palautusoikeus. Koska pyörien kohdalla on kyse kustomoitavasta tuotteesta, sovelletaan polkupyörien palautusten kohdalla tiettyjä erityisehtoja. Lue lisää palautusehdoistamme >

Mikä runkokoko sopii minulle parhaiten?

Colo polkupyörät ovat saatavilla kolmessa eri koossa; S (52cm), M (55,5cm) ja L (59cm). S koko sopii pääsääntöisesti henkilöille jotka ovat 163-175cm, M 173-185cm ja L 184cm+ pitkille henkilöille. Jos olet kahden koon rajoilla, niin suosittelemme pääsääntöisesti valitsemaan pienemmän koon.

Miten 2-vaihteinen pyörä eroaa yksivaihteisesta

Colo 2S, 2-vaihteisessa mallissa on Sturmey Archerin kick shift napavaihde. Pyörässä ei siis ole vaihtajia tai ylimääräisiä vaijereita, vaan on ulkonäöltään takanapaa lukuunottamatta täysin saman näköinen kuin yksivaihteinen veljensä. Pyörässä on 22-hampainen takaratas, joka antaa pyörälle mukavan leppoisan välityksen 1. vaihteella, ollen huomattavasti kevyempi kuin yksivaihteisen vakiovälitys. 2. vaihde on taas 38% raskaampi ja vastaa noin 46×16 välitystä, joka on muutaman napsun raskaampi kuin yksivaihteisen vakiovälitys. Colo 2S on saatavilla pelkällä vapaarattaalla, eli tässä pyörässä ei fiksi mahdollisuutta ole. Vaihtaminen tapahtuu polkimia taaksepäin käyttämällä.